Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013


Την επόμενη φορά που θα επιχειρήσετε να οδηγήσετε με σαγιονάρες τύπου flip-flop πριν βάλετε μπροστά το αυτοκίνητό σας, σκεφτείτε το καλά. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα οι σαγιονάρες αυτού του τύπου ευθύνονται για 1,4 εκατομμύρια ατυχήματα ή παρ 'ολίγον ατυχημάτων κάθε χρόνο.
Όπως αποκαλύπτει μάλιστα η μελέτη ο ένας στους εννέα αυτοκινητιστές εμπλέκεται σε ατύχημα στην προσπάθεια του να πάρει τη σαγιονάρα του που έχει πάει κάτω από το πεντάλ.
Η έρευνα δείχνει ότι για τις γυναίκες, η οδήγηση με σαγιονάρες είναι ακόμα πιο επικίνδυνη από την οδήγηση με ψηλά τακούνια, καθώς οι σαγιονάρες την εμποδίζουν να φρενάρει αποτελεσματικά.
Από μελέτες που έγιναν σε εξομοιωτή οδήγησης προέκυψε ότι οι γυναίκες που φορούσαν σαγιονάρες επιβράδυναν μέχρι 0,13 δευτερόλεπτα πιο αργά.
Η κίνηση του ποδιού τους από το πεντάλ του γκαζιού φρένου σε εκείνο του φρένου ολοκληρώθηκε σε 0,04 δευτερόλεπτα με σαγιονάρες, δηλαδή δύο φορές πιο αργά σε σχέση με το χρόνο που καταγράφηκε στην περίπτωση που φορούσαν τακούνια  και ο οποίος ήταν 0,02 δευτερόλεπτα.
Η δύναμη που εφαρμόζεται στο φρένο φάνηκε ότι ήταν πολύ μικρότερη σε σύγκριση με την δύναμη που εφαρμόζεται στο φρένο στην περίπτωση που η οδηγός φοράει τακούνια.

Τα 5 πιο επικίνδυνα υποδήματα για οδήγηση:

1. Flip flops: 51%
2. Γυμνό πόδι: 49 %
3. Ψηλά τακούνια: 38 %
4. Εσπαντρίγιες: 25 %
5. Σανδάλια: 18%

Πηγή: Sheilas’ Wheels 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου