ΜΙΑ βδομάδα έχει στην Αθήνα ο Καντέ και ανέβηκε στην Ακρόπολη. Ο Ραούλ Μπράβο αντίθετα τέσσερα χρόνια είχε ξεχαρβαλώσει τις καρέκλες και τους καναπέδες του Ritz στη Γλυφάδα. Ο καθαείς και τα γούστα του.
Και μια και η κουβέντα γίνεται για την Ακρόπολη, ο τουρισμός υποτίθεται ότι είναι η βαριά βιομηχανία της χώρας. Υποτίθεται. Η ωραία Ολγα, βάζοντας ψηλά τον πήχη, μίλησε για 17 εκατομμύρια τουρίστες μέσα στο 2013. Σε μια τουριστική χώρα βέβαια το θέμα δεν είναι να την επισκεφθεί ο ξένος. Ο ξένος θα έρθει έτσι κι αλλιώς. Και ο Φίτσουλας να είναι υπουργός Τουρισμού, τα νησιά στην Ελλάδα κάθε καλοκαίρι θα είναι γεμάτα.
Το ζητούμενο για χώρα που ζει από τον τουρισμό είναι να μείνει ο τουρίστας ικανοποιημένος. Για να ξανάρθει. Για να πει στους φίλους του ότι πέρασε καλά. Στην παρέα του. Αντίθετα, αν ο τουρίστας δυσαρεστηθεί, αν δεν εξυπηρετηθεί, θα ρίξει μαύρη πέτρα πίσω του. Νόμος είναι αυτός. Αν κάπου δεν περάσεις καλά, δεν ξαναπάς. Αν λοιπόν αυτή η πουτάνα η χώρα έχει ένα σήμα κατατεθέν αυτό είναι η Ακρόπολη (φωτό). Αν ο πλανήτης έχει να παρουσιάσει δέκα μνημεία, ένα από αυτά είναι η Ακρόπολη. Και σε πολύ καλή θέση μέσα στη δεκάδα. Στα μετάλλια μπορείς να πεις.
Το ότι ο ένας στους δύο Αθηναίους έχει ανέβει μία φορά μόνο στην Ακρόπολη κι αυτή με το σχολείο δεν μειώνει τον Παρθενώνα. Δείχνει τον ξεπεσμό και τον ρεμαλισμό του Ελληνα. Ο Ιάπωνας, αντίθετα, με το που θα κατέβει από το αεροπλάνο στην Αθήνα, πρώτη του δουλειά είναι την άλλη μέρα το πρωί να πάει στην Ακρόπολη. Κι αν τύχει να πέσει σε απεργία, αντί για τον Ναό της Απτέρου Νίκης βλέπει από τα τρία το μακρύτερο. Επειδή λοιπόν οι τουρίστες ανεβαίνουνε κοπάδια σαν τα πρόβατα στην Ακρόπολη, τυχαίνει κάποιες φορές ο συνωστισμός να είναι μεγάλος.
Οπως τις προάλλες που είχανε σκάσει ένα πρωί στον Πειραιά τέσσερα κρουαζιερόπλοια με συνολικά δέκα χιλιάδες νοματαίους. Οι περισσότεροι από αυτούς αγόρασαν «εκδρομή» στην Ακρόπολη. Κι άιντε κι έφτασαν στον ιερό βράχο. Πώς να μπούνε μέσα; Από τα τέσσερα μηχανήματα ελέγχου στην είσοδο, λειτουργούσε μόνο το ένα! Από τους έξι φύλακες, για τον έλεγχο εισιτηρίων, δούλευε μόνο ο ένας! Ενας άνθρωπος έκοβε τα εισιτήρια! Λες και μιλάμε για πανηγύρι στην πλατεία του χωριού. Οι άλλοι πέντε ήταν αραχτοί στο φυλάκιο με το ένα πόδι πάνω στο άλλο χασκογελάγανε και πίνανε τη φραπεδιά τους. Τα αγγλικά τους; Σε επίπεδο «άι λοβ γιου», «άι λοβ γιου του», «άι λοβ γιου θρι». Η ευγένειά τους; «Κυρία μου, πηγαίνετε πιο κει γιατί εμποδίζετε».
Αποτέλεσμα; Χιλιάδες κόσμος να ξεροσταλιάζει στη σειρά ντάλα καλοκαίρι. Η ουρά να έχει φτάσει μέχρι το Ηρώδειο και για να μπει μέσα ο κόσμος έπρεπε να περιμένει μια ώρα! Ολα αυτά από επώνυμες καταγγελίες ξεναγών και τουριστικών πρακτόρων. Χιλιάδες άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους ηλικιωμένοι, να πηγαίνουνε σημειωτόν μια ολόκληρη ώρα επειδή λειτούργησε μια και μόνο είσοδος! Οχι στο αναψυκτήριο του Κατσιμίχα στα Μεσόγεια όλα αυτά, αλλά στην Ακρόπολη. Σε ό,τι πολυτιμότερο έχει αυτή η πουτάνα η χώρα. Ο,τι καλύτερο έχει να επιδείξει. Σ' αυτό ακριβώς το υψηλό επίπεδο είναι οι παροχές υπηρεσιών στους τουρίστες στην Ελλάδα.
Και μιλάμε τώρα ότι στο Μαρόκο, στην Αίγυπτο σε τριτοκοσμικές χώρες και σε ότι έχει να κάνει με τον τουρίστα όλα είναι άψογα. Μηδέν λάθος. Στην Ελλάδα όλα είναι πουτσαρά μπουλούκι. Στο ό,τι κάτσει θέμα τύχης και σύμπτωσης είναι αν το οτιδήποτε κάθε φορά λειτουργήσει σωστά. Κι αν αυτός που δίνει τα ωραία του λεφτά, είτε τουρίστας είναι είτε Ελληνας, θα εξυπηρετηθεί ή θα ταλαιπωρηθεί. Αυτά.
- Το ότι ο ένας στους δύο Αθηναίους έχει ανέβει μία φορά μόνο στην Ακρόπολη κι αυτή με το σχολείο δεν μειώνει τον Παρθενώνα. Δείχνει τον ξεπεσμό και τον ρεμαλισμό του Ελληνα
Το μυαλό του ο Μανωλάς το έχει στο φεύγα
ΠΡΟΦΑΝΕΣ είναι ότι κάτι τρέχει με τον Μανωλά. Δεν τρελάθηκαν ξαφνικά στον Ολυμπιακό, εκεί που είχανε τρεις στόπερ, εξαιρεμένου του Κοντρέρας και μη συμπεριλαμβανομένου του Παπάζογλου, που για τη Σούπερλιγκ είναι ΟΚ, να πάνε να πάρουνε τον Μεντζανί. Ούτε είναι τυχαίο ότι ο Μανωλάς έχει τον λιγότερο χρόνο συμμετοχής στα φιλικά. Με Σιόβα ξεκινάει ο Μίτσελ και πάει να τον ταιριάξει είτε με τον Μεντζανί είτε με τον Αβραάμ. Και ο Μανωλάς, όμως, απ' ό,τι λέει το ρεπορτάζ, το μυαλό του το έχει στο φεύγα. Περιμένει πώς και πώς την πρόταση. Και ειδικότερα από Ανατολάς. Είτε από τη Ζενίτ είτε από την Ντιναμό Κιέβου. Λεφτά στη Ρωσία και στην Ουκρανία υπάρχουνε. Και πολλά μάλιστα. Αλλωστε λόγω ειδικών συνθηκών για να βρούνε οι ομάδες σ' αυτές τις χώρες Ευρωπαίο ποδοσφαιριστή τον πληρώνουνε στη διπλάσια τιμή. Ετσι έφτασε ο Καστίγιο στα τρία τάλιρα εκατομμύρια, μόνο ο Ολυμπιακός. Για να πάει λοιπόν ο κάθε ποδοσφαιριστής Ρωσία ή Ουκρανία, πρέπει να καλοπληρωθεί. Κι ο Μανωλάς αφού θα καλοπληρωθεί δεν έχει κανένα πρόβλημα να πάει. Αυτό είναι το καλό νέο για τον Ολυμπιακό. Το κακό νέο είναι ότι ο Μασάντο κλωτσάει και λέει ότι δεν πάει στη Ρωσία με τίποτα.
Με το ζόρι παντρειά δεν γίνεται
ΝΤΕ και καλά να γράψει μέλη στη Συμμαχία ο Αλαφούζος. Δεν το βάζει κάτω με τίποτα. Σαράντα χιλιάδες ήταν ο καταρχήν στόχος. Τελικά πέρυσι την πρώτη σεζόν δεν γραφτήκανε ούτε εννιά. Στην αρχή τους πήγε στο φιλότιμο: «Βάλτε πλάτη να σώσουμε την ομάδα». Στη συνέχεια τους πήγε με το καλό: «Ο Παναθηναϊκός σε έχει ανάγκη. Δείξε πόσο τον αγαπάς». Και πάλι δεν έγινε δουλειά. Μετά άρχισε να τους κάνει δώρα: Με κάθε εγγραφή στη Συμμαχία και μια προσφορά. Φανέλα της ομάδας κλπ. Υστερα με κάθε μεγάλο της Συμμαχίας έμπαινε δωρεάν στο γήπεδο κι ένας μικρός κάτω των δώδεκα ετών. Με το ζόρι όμως παντρειά δεν γίνεται. Πλην των προθύμων του Φορέα, ο πολύς κόσμος αγρόν ηγόραζε. Στο ξεκίνημα αυτής της σεζόν οι «Σύμμαχοι», όπως αποκαλούνται πλέον, είχαν ειδικές τιμές στα διαρκείας. Αν όμως αυτοί είναι οι «Σύμμαχοι», τα εκατομμύρια των Παναθηναϊκών που δεν έχουν γραφτεί τι είναι; Εχθροί; Τέλος πάντων. Εν όψει λοιπόν του ματς της πρεμιέρας, έγινε η μεγάλη κίνηση: Οι «Σύμμαχοι» πληρώνουν το εισιτήριο στη μισή τιμή. Ποια είναι όμως η τιμή; Και δεν λέμε για πέταλο που θα δεις το ματς όρθιος και χοροπηδηκτός. Λέμε για τη θύρα 12, στο κόρνερ, που τη δεκαετία του '70 ήταν τα φοιτητικά. Δεκαπέντε ευρώ για τους «Συμμάχους», 30 για τους σκέτους Παναθηναϊκούς. Τριάντα Γιούρο ξαναλέμε στο κόρνερ σε ματς με τον Παναιτωλικό τη σήμερον ημέραν. Τι σημαίνει αυτό; Οτι ο Παναθηναϊκός όσους δεν είναι «Σύμμαχοι» τους τιμωρεί και τους εκδικείται;
sentragoal.gr
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου